Таким рецептом можна скористатися в режимі економії часу та електроенергії.
Цього разу food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів, як зробити ситний салат із кускусом та домашнім соусом.
Інгредієнти:
- 1 склянка кускусу
- 2 склянки окропу
- 1 банка консервованого нуту
- 2 столові ложки ізюму
- 1 червона цибуля, нарізана
- Пучок петрушки, м'яти та кінзи, дрібно нарізаних
- 1 болгарський перець, нарізаний кубиками
Для соусу:
- 1 чайна ложка гірчиці
- Сок и цедра 1 лимона
- 60 мл оливкової олії
- 1-2 зубчики часнику, подрібнені
- ½ чайної ложки кориці
- ⅔ чайної ложки куміну та копченої паприки
- Сіль та перець за смаком
- Чилі (за бажанням)
- 1 столова ложка меду або кленового сиропу
Приготування:
Залийте кускус окропом, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин, щоб він увібрав воду.
Промийте нут, наріжте червону цибулю та болгарський перець кубиками. Дрібно наріжте зелень (петрушку, м'яту та кінзу).
У невеликій мисці змішайте все для соусу – гірчицю, лимонний сік та цедру, оливкову олію, часник, корицю, кумін, копчену паприку, сіль, перець, мед та чилі (якщо використовуєте).
У великій мисці змішайте готовий кускус, нут, родзинки, цибулю, перець та зелень. Заправте все соусом і добре перемішайте.
Спробуйте на смак, за потреби додайте сіль або інші спеції. Подавайте до столу теплим або охолодженим.
Останні новини України:
З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.
Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.
Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.