Які пристрої повинні завжди залишатися підключеними до електромережі
Які пристрої повинні завжди залишатися підключеними до електромережі

Які пристрої повинні завжди залишатися підключеними до електромережі

Напевно, багато хто чув про небезпеку залишати підключеними до розетки гірлянди чи електрочайники. Однак існують пристрої, які не рекомендується вимикати з мережі. Про три пристрої, які варто залишити підключеними, читайте у нашому матеріалі.

Не вся техніка добре переносить часті відключення. Хоча це може допомогти зекономити електроенергію, деякі пристрої варто залишати увімкненими для їх правильної роботи та довговічності. Якщо ви думаєте, що відключаючи їх, підвищуєте безпеку, це не зовсім так — постійні вимкнення можуть призвести до пошкоджень і додаткових витрат.

Wi-Fi роутер

Вимикати роутер на ніч корисно лише у випадку, якщо до нього не підключені важливі пристрої, такі як домашній телефон або елементи “розумного будинку”. Часті вимкнення можуть спричинити проблеми з повторним підключенням до мережі. До того ж, відключення інтернету вночі може створити незручності для тих, хто активно користується гаджетами в цей час. Та й вартість електроенергії вночі зазвичай нижча.

Струменевий принтер

Часті відключення струменевих принтерів також небажані. При кожному увімкненні пристрою проводиться очищення друкуючої головки, що призводить до зайвої витрати чорнила. Якщо ви відключаєте принтер лише через побоювання перегоряння, це може більше нашкодити самому пристрою.

OLED-телевізор

OLED-телевізори є одними з найбільш вразливих до частих відключень. Пікселі на таких екранах автоматично оновлюються у фоновому режимі, і переривання цього процесу може негативно вплинути на якість зображення. Перед тим, як повністю вимикати телевізор, варто дізнатися у виробника, чи доцільно це, або краще використовувати режим очікування.

Джерело матеріала
loader