Зеленський пояснив, що робитиме Україна, якщо Байден скаже «ні» плану перемоги
Зеленський пояснив, що робитиме Україна, якщо Байден скаже «ні» плану перемоги

Зеленський пояснив, що робитиме Україна, якщо Байден скаже «ні» плану перемоги

Президент України Володимир Зеленський планує представити план перемоги на зустрічі з главою США Джо Байденом, і розраховує на його схвалення. Однак у разі, якщо Байден відкине цей план, в України ще залишається «план Б». Про це Зеленський заявив в інтерв'ю виданню The New Yorker.

«Україна вже багато років живе за планом Б. План А був запропонований до початку повномасштабної війни, коли ми закликали до двох речей: превентивних санкцій і превентивного посилення України різними видами озброєнь», – зазначив Зеленський.

За його словами, зараз він пропонує «новий план А» – план зі зміцнення України.

«Це не фантазія і не наукова фантастика, і, що дуже важливо, для досягнення успіху він не вимагає від росіян співпраці. Скоріше, в цьому плані йдеться про те, що наші партнери можуть зробити без участі Росії. Якщо дипломатія – це бажання обох сторін, то, перш ніж дипломатія стане ефективною, реалізація нашого плану залежить тільки від нас і від наших партнерів», – зазначив він.

Зеленський наголосив, що план розроблено насамперед з урахуванням підтримки Байдена.

«Якщо він не хоче його підтримувати, я не можу його змусити. Якщо ж він відмовиться – що ж, тоді нам доведеться продовжувати жити в межах плану Б. І це сумно... Це жахлива думка. Це означатиме, що Байден не хоче закінчувати війну таким чином, щоб позбавити Росію перемоги. І в підсумку ми отримаємо дуже довгу війну – неможливу, виснажливу ситуацію, у якій загине величезна кількість людей», – зазначив Зеленський.

Водночас він підкреслив, що в такій ситуації не звинувачуватиме Байдена ні в чому, оскільки визнає його величезну заслугу в підтримці України.

«Ми визнаємо величезну заслугу Байдена в цьому відношенні. Цей його крок уже став історичною перемогою», – наголосив Зеленський.

Раніше The Times писав, що погляди на перемогу в Києва і Заходу можуть різнитися, і незрозуміло, чи вважають союзники України, що ворога справді може бути вигнано.

Володимир Зеленський уже повідомив основні пункти «плану перемоги» України. За його словами, Курська операція ЗСУ є частиною другого пункту плану.

Також Зеленський заявив, що на початку листопада «план перемоги» буде повністю готовий.

До того ж президент України заявив, що його зустріч із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом відбудеться 26-27 вересня. Володимир Зеленський додав, що вона буде важливою для обох сторін.

Джерело матеріала
loader