Чи можна використовувати пергамент повторно: відповідь вас приголомшить
Чи можна використовувати пергамент повторно: відповідь вас приголомшить

Чи можна використовувати пергамент повторно: відповідь вас приголомшить

Зазвичай господині викидають його після одного використання. Втім, дали відповідь, чи можна використовувати пергамент повторно для приготування страв, пише America's Test Kitchen.

Чи можна використовувати пергамент повторно

Пергаментний папір, який зазвичай викидають після одноразового використання, насправді можна використовувати повторно. Як силіконізований, так і звичайний пергаментний папір виявився безпечним для багаторазового випікання. Це не лише економно, але й безпечно для вашого здоров'я та планети.

Кухарі Cook's Country, відомі своїми ретельними тестами рецептів та лайфхаків, довели, що пергаментний папір можна використовувати до 5 разів і навіть більше.

Так, пекарі успішно виготовили 5 партій печива на одному пергаменті, не зіткнувшись з жодними проблемами, і все печиво вийшло ідеально пропеченим та не пригоріло.

Але є два важливих моменти:

  • Не використовуйте пергамент, який потемнів і став крихким. Це може статися при дуже високих температурах, наприклад, при випіканні подового хліба під ковпаком.
  • Не використовуйте пергамент, просочений жиром або з залишками тіста. Він підгорить і зіпсує аромат нової випічки.

Лайфхак із заморожування помідорів порціями: він дозволяє зберегти у продукті всі необхідні поживні речовини та вітаміни навіть взимку.

Джерело матеріала
loader
loader