Ніхто не хоче жартувати над тобою, і це точно не брак: чому на нових речах зашиті кишені
Ніхто не хоче жартувати над тобою, і це точно не брак: чому на нових речах зашиті кишені

Ніхто не хоче жартувати над тобою, і це точно не брак: чому на нових речах зашиті кишені

Коли ми все-таки наважуємося придбати собі діловий костюм чи будь-який одяг із кишенями, ми можемо помітити, що деякі "отвори" будуть зашиті. Питання - а навіщо так несправедливо чинити, для яких цілей це роблять виробники. Ми маємо відповідь на це запитання.

Виявляється, що ця маленька деталь – це брак. Навпаки, можете бути раді з того, що ви придбали якісну річ.

Про це розповів один з українських модельєрів, який часто ділиться останніми новинами та світу моди у соціальних мережах.

Зашиті кишені, скріншот: YouTube

Деякі бренди легко зашивають кишені жакетів або пальта, оскільки дбають про високу якість та гарний вигляд своїх речей. Така маніпуляція робиться з кількох причин.

Чому деякий одяг має зашиті кишені

На виробництві вбрання шиється досить швидко, особливо якщо це стосується великих брендів. Швачки не мають часу довго розглядати річ, тому їм важливо пошити продукцію якісно та швидко.

Якщо кишеню не зашити у штанах, то при прошиванні бокового шва може піти перекіс, а під лапку швейної машини потрапить більше тканини, ніж потрібно. В результаті одяг матиме не зовсім пристойний вигляд.

Зашиті кишені, скріншот: YouTube

Крім того, щоб річ мала гарний вигляд перед транспортуванням її прогладжують. На фабриці відповідає промисловий прес. Якщо одяг має незашиту кишеню, то при прогладжуванні може бути складка, тому одяг доведеться переробляти, а це лише загальмує виробництво.

Також кишені на фабриці злегка прихоплюють нитками, щоби річ на манекені в магазині гарно виглядала, а кишені на пальто не відстовбурчувалися. Таку охайну річ приємніше міряти і з великим бажанням хочеться придбати, а розпороти нитки будинку можна досить просто.

За неофіційною версією, кишені зашивають для того, щоб люди під час примірки не забували там своїх речей. А ще – ставити руки в кишені згідно з етикетом неввічливо, тому вони вважаються частиною іміджу і розпарювати їх не обов'язково. Така версія стосується, мабуть, лише жакетів, адже без кишень у пальті нам не обійтися.

Раніше повідомлялося, що кухні 1945 року знову стають популярними серед економних людей: чарівність і переваги.

Також, радійте, стиль 2000-х знову в моді: українкам показали маст-хев за сумочками на осінь 2024 року.

Джерело матеріала
loader