Мінцифри запустить проєкт «Е-резидент»: що він передбачає
Мінцифри запустить проєкт «Е-резидент»: що він передбачає

Мінцифри запустить проєкт «Е-резидент»: що він передбачає

Мінцифри за кілька днів запустить проєкт «Е-резидент», що дозволить іноземцям відкривати рахунки і вести бізнес в Україні. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає «Інтерфакс».

«За кілька днів запустимо електронне резидентство, як в Естонії, але з кращими умовами. Виходимо на ще один рівень конкуренції з країнами, на ІТ-арені будемо презентувати», – анонсував посадовець.

За його словами, проєкт дасть змогу підприємцям із різних країн відкривати власну справу онлайн в Україні, а також платити податки.

Крім того, як розповів Федоров, держава працює над організацією пілотного проєкту зі статичного інтернету та розвитку 5G в Україні.

Раніше Мінцифри уточнило список країн, підприємці яких стануть першими е-резидентами в Україні: до нього увійшли Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд.

Над проєктом «Е-резидент» Мінцифри працювало з 2019 року.

«Е-резидент» – це особливий статус іноземного громадянина в Україні, який, крім іншого, дає змогу дистанційно заснувати бізнес у країні. На першому етапі проєкту можна буде зареєструватися лише ФОП, але в майбутньому буде можливість реєструвати юрособу у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Джерело матеріала
loader