Євген Клопотенко на архівних фото показав, як виглядав до популярності
Євген Клопотенко на архівних фото показав, як виглядав до популярності

Євген Клопотенко на архівних фото показав, як виглядав до популярності

Ресторатор та кулінар Євген Клопотенко порівняв, як виглядав на початку своєї кар'єри і зараз. Шеф-кухар виклав у Instagram кадр, знятий у компанії друзів в Америці 17 років тому.

- Це я 2007 року в Америці, досліджую американську культуру. Молодий, зухвалий і зовсім не знаю, що на мене чекає попереду, - зазначено в пості.

Клопотенко також показав знімок, зроблений під час недавнього візиту до Києва Держсекретаря США Ентоні Блінкена. Тоді Євген нагодував борщем делегації із різних країн.

- Це я у 2024. Зустрічаю Держсекретаря США у своєму ресторані в Києві і годую борщем делегації з різних країн. Оу, вау, - вказав він. - А це через 10 днів – я разом з американським шеф-кухарем організовую міжнародну вечерю. Українсько-американська кухня, унікальний досвід для гостей і благодійна місія: зібрати кошти на реконструкцію кухні дитячого госпіталю в місті Стрий. Це наступний рівень “оу, вау”.

Євгену Клопотенку 37 років. Він переможець 5-го сезону кулінарного шоу "МайстерШеф". Навчався у французькій кулінарній школі "Ле Кордон Блю", проходив практику за кордоном, зокрема, працював у німецькому МакДональдз та мексиканському ресторані в США. У 2019 році став співзасновником київського ресторану української кухні "Сто років тому вперед". У 2021-му розробив нове шкільне меню зі 160 страв з ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Він також був одним з ініціаторів включення українського борщу до списку світової культурної спадщини. У липні 2022 року українська страва була внесена до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Клопотенко показав кадри із поїздки до США 17-річної давності. Фото: instagram.com/klopotenko

Шеф-кухар нагодував речника США Ентоні Блінкена під час його недавнього візиту до Києва Фото: instagram.com/klopotenko

Джерело матеріала
loader