Умєров розповів, як Тимошенко потрапив до Міністерства оборони: Мені потрібно було відбудувати своє
Умєров розповів, як Тимошенко потрапив до Міністерства оборони: Мені потрібно було відбудувати своє

Умєров розповів, як Тимошенко потрапив до Міністерства оборони: Мені потрібно було відбудувати своє

Колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка взяли на роботу до Міністерства оборони, оскільки вакансія тривалий час була вільною. Усі кандидати відмовлялися від роботи з комунікаціями. Про це розповів міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю LB.ua.

– Колеги сказали, що є крутий фахівець. Я запитав антикорупціонерів, чи він професіонал. Сказали: так. Чи є до нього питання? Чи я знав, що мене критикуватимуть за це рішення? Так. Я сфокусувався на цілі, які потрібні моїй країні, не мені особисто. Я дуже чітко сфокусований на цілі. Мені треба було відбудувати своє. Якщо я всіх тільки в білому пальті запрошуватиму..., - пояснив Умєров.

Як зазначив міністр, щодо кандидатури Тимошенка були зауваження у міжнародних партнерів. Умєров обговорив це з дипломатами та запевнив, що передасть правоохоронцям, якщо стосовно ексзаступника голови ОП є питання. Також голова Міноборони стверджує, що "інші професіонали" відзначили покращення комунікації у відомстві після призначення Тимошенка.

- Я у Кирила запитував, чи має він якісь питання з боку правоохоронних чи антикорупційних органів, щоб він проконсультувався з юристом чи щось. Коли я брав його на роботу, він сказав, що у НАЗК до нього жодних питань немає. Знаєте, знищити репутацію сьогодні можуть не лише органи, а й, скажімо, Фейсбук, Інстаграм, Твіттер, – наголосив міністр.

За його словами, у Міноборони Тимошенко займається лише питаннями щодо комунікацій. Умєров запевнив, що до питань фортифікацій він не має причастя доти, доки його не попросить сам міністр. Також Тимошенко пообіцяв Умєрову, що утримається від спілкування із фігурантом корупційних скандалів Юрієм Голиком.

  • 24 січня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Кирила Тимошенка з посади заступника керівника Офісу президента.
  • 8 березня стало відомо, що колишнього заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка призначили радником міністра оборони Рустема Умерова. З 1 березня він координує роботу з медіа та інформаційної політики.

 

Джерело матеріала