Сальдо судитимуть за викрадення українського зерна на 15 мільйонів
Сальдо судитимуть за викрадення українського зерна на 15 мільйонів

Сальдо судитимуть за викрадення українського зерна на 15 мільйонів

Херсонська обласна прокуратура повідомила, що обвинувальний акт щодо ексдепутата Херсонської міськради скерували до суду. За даними слідчих, він наказав вчинити порушення законів та звичаїв війни.

За що судитимуть Сальдо

У прокуратурі розповіли, що Володимир Сальдо у 2022 році став так званим "губернатором" Херсонщини. Як "керівник" вищого рангу на окупованій території, він:

  • тиснув на представників місцевого бізнесу,
  • сприяв захопленню й пограбуванню підприємств.

Слідчі розповіли, так званий "губернатор" Сальдо восени 2022 року розпорядився створити тимчасову адміністрацію на захопленому приватному акціонерному товаристві "Херсонський комбінат хлібопродуктів". У прокуратурі розповіли, що:

  • підприємство займалося зберіганням, доробкою, відвантаженням зернової продукції на морський, автомобільний та залізничний транспорт;
  • у його сховищах зберігалося понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур, що належали різним суб'єктам господарювання.

Реалізуючи інтереси військово-політичного керівництва Росії щодо привласнення майнових активів фізичних та юридичних осіб України, "губернатор" віддав наказ вивезти зерно із Херсона. Як наслідок, ворог встиг вивезти трьома баржами з окупованого обласного центру на підконтрольні території Росії врожай ячменю 2021 року, вагою понад 2,8 тисячі тонн і вартістю майже 15 мільйонів гривень),
– заявили в прокуратурі.

Там пригадали, що Сальдо ще у листопаді 2023 рокувизнали винним в державній зраді, колабораціонізмі й запереченні збройної агресії Росії проти України. Його засудили до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Теги за темою
Кримінал
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader