Ледачі хачапурі за 10 хвилин: секретний рецепт від зірки "Майстер шеф"
Ледачі хачапурі за 10 хвилин: секретний рецепт від зірки "Майстер шеф"

Ледачі хачапурі за 10 хвилин: секретний рецепт від зірки "Майстер шеф"

Тетяна Литвинова, шеф-кухар і ресторатор, дала легкий рецепт хачапурі, який ідеально підійде для сніданку або перекусу.

Для приготування хачапурі вам знадобляться:

  • 2 склянки просіяного борошна
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. розпушувача (можна замінити содою)
  • 1 склянка кефіру
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. олії
  • 200 г сиру (сулугуні) або м'яса (за смаком)
  • Зелена цибуля для додавання в начинку

У глибокій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і розпушувач. Додайте кефір, яйце та олію. Замісіть тісто до однорідної консистенції. Якщо у вас є міксер, це значно полегшить процес.

Розділіть тісто на кілька частин. З кожної частини сформуйте кружечки, накрийте їх, щоб вони не засихали.

Підготуйте начинку: натертий на тертці сир (сологуні) змішайте з подрібненою зеленою цибулею або використайте м'ясний фарш, попередньо приправлений спеціями.

Візьміть один кружечок тіста, покладіть в центр начинку, закрийте тісто зверху та акуратно розкатайте. Перекиньте хачапурі на суху сковорідку.

Смажте на середньому вогні близько 5-7 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. За бажанням, на завершення змастіть хачапурі вершковим маслом для додаткового аромату.

Подавайте гарячими з чашкою ароматної кави. Хачапурі вийдуть ніжними та соковитими, а їхній смак не залишить байдужим нікого!

Спробуйте цей швидкий рецепт Тетяни Литвинової і ви будете приємно здивовані результатом!

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Джерело матеріала
loader