Індія — головна надія Києва на довгостроковий мир із Москвою, — Politico
Індія — головна надія Києва на довгостроковий мир із Москвою, — Politico

Індія — головна надія Києва на довгостроковий мир із Москвою, — Politico

За словами журналістів, Індія — можливо, єдиний гравець на світовій арені, який може позиціювати себе як нейтральна сторона. Але Нью-Делі утримується від прямого засудження російського вторгнення.

Україна обрала свого посередника, який у теорії може допомогти зупинити війну, — індійського прем'єр-міністра Нарендру Моді. Президент України Володимир Зеленський днями в Нью-Йорку зустрівся з лідером Індії. Про це пише американське видання Politico з посиланням на українські урядові джерела.

Один із представників українського керівництва на умовах анонімності підтвердив журналістам, що Індія залишається головною надією для Києва в тому, щоб підписати довгостроковий мирний пакт.

Важливо Кремль буде готовий: експерт пояснив, коли РФ погодиться на мирні переговори (відео)

Під час обговорень із представниками Києва цього літа Моді заявив, що, хоча Україні неодмінно доведеться піти на компроміс, щоб зупинити наступ Москви, все ж таки будь-які пропозиції щодо завершення війни не повинні включати територіальних поступок.

Нарендра Моді та Володимир Путін
Нарендра Моді та Володимир Путін

Але після липневого візиту до Москви й теплих обіймів із главою Кремля Володимиром Путіним Україна реагувала ґрунтовно. Зеленський заявив, що це сталося в день, коли російська ракета забрала життя десятків українських громадян. Він назвав жест Моді нищівним ударом по мирних зусиллях.

Нарендра Моді та Володимир Путін

Але відтоді Україна дедалі частіше розглядає Індію — країну з найбільшим населенням у світі — як ідеального посередника в переговорах із Кремлем.

Нью-Делі утримується від прямого засудження російського вторгнення, але все ж висловлюється на захист суверенітету і територіальної цілісності України.

За словами журналістів, Індія — можливо, єдиний гравець на світовій арені, який може позиціювати себе як нейтральна сторона — щодо й України, і РФ.

"Ми єдина країна, яка може відкрито говорити з росіянами про цю проблему", — заявляв індійський міністр закордонних справ Субрахманьям Джайшанкар (Subrahmanyam Jaishankar) під час візиту до Малайзії.

Нагадаємо, що, попри протести Москви,індійська зброя таємно потрапляє в Україну. Агентство Reuters розповіло, як це відбувається.

Також повідомлялося, щоІндія разом із РФ модернізує танки Т-72 і намагається їх розпродати.

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader