Як зберегти врожай зелені свіжим надовго: поради для господинь
Як зберегти врожай зелені свіжим надовго: поради для господинь

Як зберегти врожай зелені свіжим надовго: поради для господинь

Досвідчені господині поділилися перевіреними порадами, як зберегти врожай зелені зі свого городу свіжим надовго.

Як і більшість трав, найкраще збирати врожай пізніше вранці, після того, як випарується роса, оскільки в цей час рослини ароматніші.

З зеленню, яку ви плануєте використовувати протягом наступного тижня, робіть так само, як зі зрізаними квітами, поміщаючи стебла у банку з водою.

Зелень, що залишилася, можна законсервувати, заморозивши або висушивши траву.

Як зберегти врожай свіжої зелені надовго, можна заморозити.

Заморожені цілі гілочки зелені, наприклад, кропу, залишаться придатними для використання до самої зими і, можливо, навіть до весни.

Якщо ви збираєтеся використовувати зелень кропу в консервах, краще заморозити як листові стебла, так і голівки квітів, щоб максимально посилити смакові якості кропу.

Промийте листя кропу та головки квітів водою, щоб видалити пил та комах.

Обережно струсіть траву, щоб видалити більшу частину вологи.

Ретельно висушіть кріп, залишивши його висіти нагору "ногами", щоб зберегти найкращу форму.

Ви також можете розкласти його на поглинаючому матеріалі, наприклад, на шарах паперових рушників.

Не дозволяйте зелені кропу стати хрумким і сухим - ви просто хочете, щоб він втратив більшу частину своєї вологи.

Покладіть сушений кріп у герметичний контейнер, наприклад відро, і щільно закрийте його.

Якщо ваш контейнер дозволяє траві стояти вертикально, кріп збереже свою привабливу форму у морозильній камері.

Помістіть контейнер у холодну частину морозильника, поки він не знадобиться.

Як зберегти врожай свіжої зелені надовго, можна сушити!

Якщо у вас немає місця в морозильній камері для цілого контейнера зелені, ви також можете зберігати його у вигляді сушеної, меленої трави.

Подібно до того, як ви сушите і зберігаєте інші трави, такі як базилік і орегано, це зручний спосіб додавати траву в різні страви цілий рік.

Залишіть гілочки висіти нагору ногами в пучках на один-два тижні. Як тільки трава стане хрумкою і розсиплеться, коли ви її стиснете, вона готова до зберігання.

Джерело: вонивиробляються .

Останні новини України:

Чому не цвіте гортензія: садівники назвали помилки у вирощуванні.

Як зберігати часник довго: найпростіші та найефективніші способи.

Як обрізати перець, щоб одержати максимальний урожай: хитрощі городників.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader