Починаючи ранок зі здорового сніданку, ви можете істотно вплинути не тільки на своє самопочуття протягом дня, а й на зовнішність. Вживання правильних продуктів вранці допоможе стабілізувати рівень цукру в крові та зробити талію стрункішою.
Сніданок — дуже важливий прийом їжі, але важливу роль має ще й правильний вибір продуктів. На щастя, включення певних поживних, багатих на клітковину та низькоглікемічних продуктів до вашого сніданку може допомогти регулювати рівень цукру в крові, приборкати потяг до їжі та сприяти зниженню ваги. Ці продукти не тільки забезпечують постійну енергію протягом дня, а й підтримують чутливість до інсуліну, що є ключовим фактором у підтримці збалансованого рівня глюкози в крові. Про найкращі продукти для ранкового прийому їжі пише She Finds.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Авокадо
Авокадо багаті на мононенасичені жири, що допомагають регулювати рівень цукру в крові та покращують чутливість до інсуліну. Поєднання корисних жирів і клітковини в авокадо сприяє поступовому вивільненню глюкози в кровотік, запобігаючи раптовим стрибкам. Ба більше, авокадо сприяє більшому відчуттю ситості, зменшуючи переїдання.
"Авокадо — джерело корисних мононенасичених жирів, і, як було показано, воно покращує чутливість до інсуліну, що має вирішальне значення для контролю рівня цукру в крові. Воно також забезпечує відмінне відчуття ситості і може бути включене в дієту з дефіцитом калорій для зниження ваги", — каже дипломована дієтологиня і нутриціологиня Крутіка Нанаваті.
Горіхи та насіння
Багаті корисними жирами, білком і клітковиною, горіхи і насіння, містять поживні речовини, забезпечують постійний викид енергії, допомагаючи запобігти різким стрибкам цукру в крові. Поєднання білка і клітковини сприяє насиченню, знижуючи ймовірність споживання більшої кількості калорій, тим самим допомагаючи в зниженні ваги.
"Горіхи і насіння багаті корисними жирами, білками і клітковиною, що допомагають регулювати рівень цукру в крові і пригнічувати відчуття голоду. Мигдаль, насіння чіа і льону особливо ефективні для забезпечення постійної енергії та допомоги в контролі ваги", — каже Нанаваті.
Ягоди
Користь від регулярного вживання ягід практично безмежна. По-перше, антиоксиданти в цих суперпродуктах пов'язані з поліпшеною чутливістю до інсуліну, відіграючи роль в ефективній регуляції цукру в крові. Природна солодкість ягід також задовольняє потяг до солодкого, роблячи їх смачним і поживним вибором для тих, хто прагне стабілізувати рівень цукру в крові та схуднути за допомогою усвідомленого харчування.
"Такі ягоди, як чорниця, полуниця та ожина, містять велику кількість клітковини й антиоксидантів, що робить їх чудовим вибором для підтримки здорового рівня цукру в крові. Вони також допомагають контролювати вагу, знижуючи споживання калорій і запобігаючи стрибкам рівня глюкози після їжі", — зазначає Нанаваті.
Грецький йогурт
Парфе — це завжди гарний спосіб почати день, особливо якщо ви хочете мати тонку талію. Поєднання білка і жиру в грецькому йогурті уповільнює перетравлення і всмоктування вуглеводів, що призводить до поступового виділення глюкози в кровотік. Це рівномірне виділення допомагає уникнути стрибків цукру, підтримуючи стабільний рівень енергії. Крім того, вміст білка сприяє відчуттю ситості, що може бути корисним для зниження ваги, оскільки дає змогу уникати непотрібних перекусів.
Грецький йогурт також містить пробіотики, корисні для здоров'я кишківника, що пов'язано з поліпшенням метаболізму і регуляцією ваги. "Грецький йогурт містить більше білка, ніж звичайний йогурт, що може поліпшити контроль цукру в крові та знизити апетит. Важливо обирати прості, несолодкі сорти, щоб мінімізувати додані цукри, що впливають на рівень цукру в крові", — підкреслює Нанаваті.
Листова зелень
Листова зелень, така як шпинат, капуста і мангольд, є безцінним союзником у стабілізації рівня цукру в крові та полегшенні втрати ваги. Наповнена необхідними поживними речовинами, включно з клітковиною, листова зелень сприяє поступовому вивільненню глюкози в кровотік, запобігаючи різким стрибкам. Вміст клітковини також сприяє відчуттю ситості, знижуючи ймовірність переїдання і підтримуючи цілі зі зниження ваги.
"Листова зелень, така як шпинат, капуста і мангольд, — це низькокалорійна, низьковуглеводна, багата поживними речовинами їжа, яка забезпечує організм необхідними вітамінами й мінералами, не чинячи істотного впливу на рівень цукру в крові", — підкреслює Нанаваті.
Нагадаємо, 6 порожніх калорій на сніданок, які призводять до збільшення ваги.
Раніше Фокусписав про те, які помилки перетворять вівсянку на калорійну бомбу.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця