Забудьте про таблетки – це корисніше: рецепт капустяно-бурякового квасу від Могилевської
Забудьте про таблетки – це корисніше: рецепт капустяно-бурякового квасу від Могилевської

Забудьте про таблетки – це корисніше: рецепт капустяно-бурякового квасу від Могилевської

Квас – один із улюблених напоїв і дорослих, і дітей. Співачка Наталія Могилевська у своєму Instagram поділилася своїм незвичайним рецептом капустяного квасу, який називають ще Реджувелак. Щоб зробити його ще смачнішим, Наталя додає буряка.

Вона каже, що цей квас – чудовий пробіотик, який можна пити замість води і він корисніший, ніж таблетки. Іноді Наталя навіть п'є його на сніданок чи вечерю і дуже задоволена ним.

Капустяно-буряковий квас / фото: скриншот Youtube

Ось як зробити капустяно-буряковий квас:

Що знадобиться:

  • 900 г білокачанної капусти (не молодий);
  • 300 г буряка;
  • 1,5 л води.

Як готувати:

  1. Крупно наріжте капусту та буряк.
  2. Добре промийте банку (краще 3-літрову) у гарячій воді, а потім обдайте окропом.
  3. Укладіть овочі в банку, залийте водою і добре перемішайте.
  4. Накрийте банку марлею, складеною в 4 шари, і закріпіть резинкою. Тримайте банку у теплому місці (18-25 градусів).
  5. Кілька разів на день перемішуйте капусту.
  6. Через 4-5 днів квас буде готовим. Якщо в приміщенні тепло, він може бути готовим і раніше. Готовий напій потрібно процідити, перелити в іншу банку та зберігати у холодильнику. Він не зіпсується протягом двох тижнів.

Ось так просто можна зробити смачний та корисний напій прямо вдома!

Законсервуйте літо у банку: рецепт ароматного яблучного повидла з 3 інгредієнтів

Крім того, Знай.ua повідомляв, кухні 1945 року знову стають популярними серед економних людей: чарівність та переваги

Джерело матеріала
loader
loader