Як не отруїтися грибами у розпал сезону: важливі поради
Як не отруїтися грибами у розпал сезону: важливі поради

Як не отруїтися грибами у розпал сезону: важливі поради

Грибний сезон вже на підході, і всі любителі тихого полювання готові до початку. Кошики та інші необхідні речі вже чекають свого часу в шафах, адже з наближенням дощів природа подарує лісам багатий урожай грибів. Однак разом з ними медики очікують і наплив пацієнтів, які отруяться зібраними делікатесами.

Олена – справжня фанатка грибного полювання. Вона займається цим хобі вже понад п'ять років, і за цей час навчилася багато чому. Гриби доводиться шукати уважно, адже вони вміють добре ховатися. Збирати їх – це для неї не просто хобі, а спосіб життя. Навіть негода не стане перешкодою для Олени, вона може вирушити на пошуки грибів і під дощем, і під снігом.

Гриби в супермаркеті, скріншот: YouTube

Зібрані дари природи вона ретельно обробляє, а потім або консервує, або готує для всієї родини. Її домашні особливо люблять страви з сироїжок, зеленушок, рижиків та маслюків – усі ці гриби ростуть у лісах України. Але є й небезпека, адже серед їстівних грибів зустрічаються і отруйні, як-от бліда поганка, яка дуже небезпечна для життя.

Мариновані білі гриби з олією, кадр з відео

"Варю супи, знаю різні варіанти рецептів. Смажу з картоплею, зі сметаною, жульєни – маса варіантів" - росповідає Олена.

Лікарі попереджають, варто пам’ятати, що отруєння грибами – це одна з найсерйозніших харчових інтоксикацій. Люди можуть відчувати галюцинації, шкіра стає жовтою, а отрута може сильно пошкодити печінку та нирки. Якщо після вживання грибів з'явилися тривожні симптоми, не зволікайте – терміново звертайтесь до лікаря. У таких випадках кожна хвилина на вагу золота.

Раніше ми повідомляли, рецепт грибного соусу зі сметаною.

Дея шукати гриби та як їх правильно вести до дому-детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо,3 рецепти маринування білих грибів.

Джерело матеріала
loader