Республіканці закладають правові основи для скасування результатів виборів - ЗМІ
Республіканці закладають правові основи для скасування результатів виборів - ЗМІ

Республіканці закладають правові основи для скасування результатів виборів - ЗМІ

Республіканці закладають правову основу для оскарження результатів виборів у США, вважають експерти та представники команди кандидатки від демократів Камали Гарріс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Представники Республіканської партії, як правило, подають клопотання до суду, щоб забезпечити різні обмеження на допуск до голосування, необхідні нібито для запобігання фальсифікаціям, тоді як демократи просять суди забезпечити доступність до голосування.

В американському штаті Аризона адвокаційна група «Америка понад усе» під проводом Трампового радника Стівена Міллера просуває ідею щодо можливості анулювати судовими рішеннями результатів виборів через «збої чи порушення» з боку місцевих посадовців.

У судовому позові, зазначається, що судді в таких випадках повинні мати можливість скасувати результати голосування й призначити нові тури. Ідеться про два округи Аризони, де Гарріс, випереджає кандидата від республіканців Дональда Трампа в опитуваннях з мінімальним відривом.

У штаті Мічигані республіканці звернулися до суду з проханням заборонити державним установам розширювати доступ до реєстрації виборців, а також обмежити використання пересувних дільниць для голосування, таких як фургони, і запровадити жорсткіші правила перевірки бюлетенів, що надсилаються поштою.

У Неваді та інших штатах союзники Трампа намагаються прибрати зі списків виборців, котрі нібито не мають права голосу.

У Пенсильванії – намагаються запровадити суворі правила голосування поштою та обмежити можливість виправляти виборцями помилки у своїх бюлетенях.

У вересні республіканці здобули перемогу, коли вищий суд штату постановив, що бюлетені, надіслані поштою з неправильними датами, не враховуватимуться.

Національний комітет Республіканської партії заявив, що бере участь у більш як 120 судових процесах у 26 штатах, що є стратегією, яка, на думку експертів, має на меті підірвати довіру до виборчої системи.

У заяві команди Гарріс зазначається, що республіканці «планують посіяти недовіру до наших виборів і підірвати нашу демократію, щоб потім, коли вони програють, можна було кричати, що це нечесно».

Як повідомляв Укрінформ, Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа у шести ключових «хитких» штатах серед виборців.

Фото: usatoday.com

Теги за темою
США Суд
Джерело матеріала
loader
loader