Зеленський - про передачу Україні активів РФ: Працюємо, щоб прискорити рішення партнерів
Зеленський - про передачу Україні активів РФ: Працюємо, щоб прискорити рішення партнерів

Зеленський - про передачу Україні активів РФ: Працюємо, щоб прискорити рішення партнерів

Держава працює, щоб прискорити рішення міжнародних партнерів щодо передачі Україні коштів від використання заморожених активів Російської Федерації.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ. 

«Сьогодні ж була доповідь глави уряду Дениса Шмигаля. Звичайно, енергетика. Ситуація в енергосистемі, побудова захисних споруд, імпорт електрики в Україну – тобто відповідні домовленості з партнерами», - поінформував Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Глава держави зауважив, що Прем’єр-міністр також доповів щодо фінансової ситуації для держави, щодо речей, які мають забезпечити стабільність у цьому році.

«Працюємо, щоб прискорити рішення наших партнерів щодо коштів від використання російських активів. Політично рішення є. Відчуття справедливості – що російські активи повинні працювати для захисту від російської ж агресії – поділяють усі партнери», - підкреслив Президент.

За його словами, потрібен спільний дієвий механізм, що не тільки дасть Україні більше стійкості, але й «дасть правильний сенс усій ситуації».

«Потрібно забезпечити всі елементи справедливості для України – для країни, на яку Росія злочинно напала. І це важливо для всіх у світі – для всіх, хто цінує міжнародне право та світовий порядок, що забезпечує мир», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, США працюють над розблокуванням 50 млрд дол. позики для України, що погашатиметься за рахунок майбутніх прибутків, отриманих від заморожених суверенних російських активів, до кінця року.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader