Земельний банк: на першому аукціоні ціна зросла ушестеро
Земельний банк: на першому аукціоні ціна зросла ушестеро

Земельний банк: на першому аукціоні ціна зросла ушестеро

Перший онлайн-аукціон із суборенди державних земель сільськогосподарського призначення в межах проєкту «Земельний банк» відбувся сьогодні, 1 жовтня, на платформі «Prozorro.Продажі».

Як говориться у повідомленні Фонду держмайна, переможці торгів отримають можливість укласти договори оренди строком до 14 років для однорічних насаджень або до 25 років для багаторічних.

«Перший лот розташований у Вінницькій області, Тульчинському районі. Переможцем стало фермерське господарство. За право користування земельною ділянкою змагалися 14 учасників, а ціна під час торгів зросла у понад 6 разів. Зі стартових 495 588 грн, до фінальних 3 020 001 грн, що становить річну суборендну плату», — уточнили у відомстві. 

Протягом 20 робочих днів переможець зобов’язаний сплатити запропоновану вартість активу та додатково ПДВ — 604 тис. грн. Тож загальний економічний ефект може становити понад 3,5 млн грн.

Після сплати орендар отримає у користування на 14 років земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 115,18 га. Цільове призначення: для ведення підсобного сільського господарства.

Джерело матеріала
loader