5 найпоширеніших міфів про оливкову олію: це має знати кожен
5 найпоширеніших міфів про оливкову олію: це має знати кожен

5 найпоширеніших міфів про оливкову олію: це має знати кожен

Ця олія напевно найпопулярніша у світі, тому не дивно, що про неї існує купа неправдивої інформації.

Розповідаємо, які 5 найпопулярніших міфів про оливкову олію, посилаючись на матеріал ресурсу Radioclub.

Які 5 міфів про оливкову олію: це треба знати кожному

  • Міф №1: сорти оливкові олії нічим не відрізняються. Є кілька видів оливкової олії, вони відрізняються своєю якістю. Олія першого віджимання найвищої якості, вона нефільтрована і не має жодних домішок та консервантів. Саме її додають до страв, вона насичена антиоксидантними сполуками, тому вкрай корисна для здоров’я. Фільтрована оливкова олія не має корисних сполук і в ній є домішки, які подовжують термін її придатності.   
  • Міф №2: оливкову олію краще використовувати для заправки. Оливкову олію використовують не лише для заправки салатів, на ній смажать, готують їжу на грилі та запікають. Цю олію також застосовують у косметології та медицині.
  • Міф №3: у процесі нагрівання оливкова олія втрачає поживні речовини. Експерти з безпеки харчування говорять, що під час нагрівання продукт може втрачати частину антиоксидантів. Усі інші корисні властивості залишаються.  
  • Міф №4: оливкова олія може призвести до збільшення ваги. Оливкова олія містить в собі поліненанасичені жирні кислоти омега-3 й омега-9, які вкрай корисні для здоров’я. Її додають до різноманітних дієт, адже вона здатна пришвидшувати обмін речовин і допомагає швидко та безпечно схуднути.
  • Міф №5: світла оливкова олія містить менше калорій. Всі види оливкової олії мають однакову кількість калорій. Різниця лише у їхній якості та смакових властивостях.

Читайте також:

Як відірвати папір від випічки, не зіпсувавши водночас страву: простий трюк, щоб виправити ситуацію

В чому секрет смачних котлет: кухарі поділилися трюками, які допоможуть зробити фарш "легким"

Як правильно заморозити томати на зиму: помідори будуть, як свіжі

Джерело матеріала
loader