Гурт ZIFERBLAT переспівав хіт «Океану Ельзи» у проекті Тіни Кароль
Гурт ZIFERBLAT переспівав хіт «Океану Ельзи» у проекті Тіни Кароль

Гурт ZIFERBLAT переспівав хіт «Океану Ельзи» у проекті Тіни Кароль

Тіна Кароль запросила популярний гурт ZIFERBLAT до свого авторського проєкту «Дім звукозапису», аби створити унікальний музичний перформанс та разом дослідити історію обраної композиції. ZIFERBLAT обрали пісню «Друг» гурту «Океан Ельзи», який цієї осені святкує ювілейні 30 років на сцені.

«Нашу роботу в проєкті «ДЗЗ» можна окреслити одним словом — МОЖЛИВОСТі! Нам було надано у підпорядкування струнний ансамбль, дозволено експериментувати з піснею гурту, на творчості якого ми виросли. Це неймовірна радість, за яку ми вдячні Тіні та її команді», — говорить гурт ZIFERBLAT.

За інформацією прес-релізу, особливістю проєкту «Дім звукозапису» є те, що запрошена зірка повинна заспівати обрану пісню наживо та з першого дублю. Для запису пісні «Друг» у виконанні ZIFERBLAT традиційно був запрошений Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо під орудою маестро Володимира Шейка до якого додатково долучилися 15 струнних музикантів.

Разом з Тіною Кароль глядач поринає в історію обраної композиції, яка розкривається через діалог Тіни з учасниками гурту «Океан Ельзи». До програми увійшли ексклюзивні інтервʼю із лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком, гітаристом «Океану Ельзи» 1994-2005 рр. Павлом Гудімовим, ударником гурту «Океан Ельзи» Денисом Глініним, бас-гітаристом «Океан Ельзи» 1994-2004 рр. Юрієм Хусточкою, гітаристом «Океан Ельзи» Денисом Дудко.

«Пісню «Друг» я писав дуже довго. Я прочитав книгу «Хагакуре. Шлях самурая» й мене вразила історія, точніше правило, що справжній самурай ніколи не повинен показати нікому, що він кохає. На ситуацію сучасних стосунків — це класична історія, коли ти дружиш із дівчиною і тобі вона дуже подобається. Ти боїшся зізнатися у цьому і втратити її, навіть, як друга. У пісні, безумовно, є особистий підтекст, але вона стала ширшою, ніж моє особисте переживання. «Хочу тебе, хоч й на мить, але й нехай». Ця кінцева фраза, коли ти кажеш «хочу тебе», вона і є суть усієї пісні, коли ти врешті-решт сублімуєш усі свої прагнення, енергії, емоції, і ти кажеш «буде, що буде», — згадує історію написання пісні її автор та лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Джерело матеріала
loader