Підтримка України з боку союзників не ослабне – Шольц
Підтримка України з боку союзників не ослабне – Шольц

Підтримка України з боку союзників не ослабне – Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що Україна отримає кредит у розмірі 50 мільярдів доларів, який фінансуватиметься за рахунок заморожених російських активів. Про це він заявив під час «громадянського діалогу» у місті Шверін. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц назвав цей кредит «цілком свідомою обіцянкою стабільності для України», підкресливши, що така підтримка допоможе Києву отримати необхідні ресурси в найближчому майбутньому.

Канцлер також наголосив, що ця ініціатива є потужним сигналом для президента Росії Володимира Путіна, що Захід не припинить підтримку України і що розраховувати на ослаблення допомоги не варто.

«Це послання Путіну: він не має розраховувати, що підтримка України просто зникне, і що він зможе захопити всю країну», – заявив Шольц.

Кредит у $50 млрд  доларів стане значною фінансовою підтримкою України, допомагаючи стабілізувати її економіку в умовах війни та протидії російській агресії. Це також частина загальної стратегії Європейського Союзу та міжнародної спільноти з підтримки України на тривалий період.

Крім того, речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт прокоментував чутки про можливість телефонної розмови між Шольцом та Путіним.

Джерело матеріала
loader
loader