Умєров анонсував велику ракетну програму України
Умєров анонсував велику ракетну програму України

Умєров анонсував велику ракетну програму України


Міноборони інвестувало до 4 млрд доларів у локальне оборонне виробництво та працює над укладанням довготривалих угод.

Україна зосереджується на виробництві ракет та дронів. До кінця поточного року чи уже в наступному році буде оголошено про велику ракетну програму. Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2), повідомив у середу, 2 жовтня.

 
“Ми зосереджуємося останнім часом на ракетній і дроновій програмах. Наступного чи до кінця цього року ви багато почуєте про велику ракетну програму. Ми вже почали працювати над балістичними ракетами”, – сказав він.

За словами Умєрова, минулого року Міноборони інвестувало до 4 млрд доларів у локальне оборонне виробництво та працює над укладанням довготривалих угод.

“Ми вже досягли 2-5-річних угод і сподіваємося укласти 10-річні угоди. Ми шукаємо шляхи спрощення системи, намагаємося спростити процедури. Я щойно мав зустріч із бюджетним комітетом (Верховної Ради – ред.), де я попросив їхньої підтримки для бюджету на наступний рік. Ми будемо інвестувати більше в наш оборонний сектор”, – запевнив міністр.

Умєров зазначив, що довготривалі інвестиції й угоди потрібні для підтримки виробництва і після війни, яке також працюватиме на експорт.

Агентство пише, що цьогорічний Форум оборонних індустрій відвідало більше як 280 компаній з 32 країн й організацій. Загалом було понад 700 відвідувачів і було підписано сім угод різного типу.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Україна виготовляє таку зброю, якої раніше не мала. Мова йде про артилерійські снаряди 155-го калібру та далекобійні дрони.

Також, за словами глави держави, Україна створила нову балістичну ракету. Вона вже пройшла льотні випробування.



Джерело матеріала
loader
loader