Чи справді варто ставити відкриту пляшку вина в холодильник: несподівана відповідь
Чи справді варто ставити відкриту пляшку вина в холодильник: несподівана відповідь

Чи справді варто ставити відкриту пляшку вина в холодильник: несподівана відповідь

Виявляється, залишки вина мають досить короткий термін придатності, і він починає стікати відразу ж після того, як ви витягаєте корок. І якщо пляшку допити не вдалося, потрібно розібратися, як його зберегти, пише CNET.

Як правильно зберігати відкрите вино

Попри те, що різні сорти вин вимагають різних технологій зберігання, ви можете використати кілька більш-менш універсальних трюків для того, аби подовжити термін життя вина.

Щойно ви відкриваєте пляшку і вона залишається відкритою довше, ніж кілька годин, що потрібні для того, аби вино почало "дихати", воно починає погіршуватися в якості. Тому важливо вжити кількох заходів, аби ваше вино не перетворилося практично на оцет. Ось кілька поширених видів вина та способів їхнього зберігання після відкриття.

Ігристе вино

В холодильнику може стояти від одного до трьох днів, адже ігристі вина дуже швидко починають втрачати якість після відкриття. Але традиційне ігристе вино, як-от шампанське чи кава, буде тримати бульбашки трохи довше, ніж те, що виготовлене в баку, як, наприклад, просеко.

Найкраще, що ви можете зробити – так це інвестувати гроші у спеціальний корок для ігристого вина.

Ігристе вино
Ігристе вино не дуже довго зберігається / Фото Pexels

Легкі білі, солодкі білі та рожеві вина

Більшість легких білих та рожевих вин можна пити протягом тижня, якщо зберігати їх у холодильнику і з корком. Ви помітите, що після першого дня смак починає трохи змінюватися, адже вино буде окислюватися. Загальний фруктовий характер вина часто стає слабшим і не таким яскравим.

Повнотілі білі вина

Такі вина мають тенденцію до швидшого окислення, адже вони отримують більше кисню під час процесу витримки перед розливом. Їх потрібно зберігати завжди у холодильнику і закритими.

А якщо ви часто п'єте такі вина, тоді є сенс інвестувати гроші у вакуумні кришки.

Червоні вина

Червоне вино можна зберігати у прохолодному темному місці, просто закривши корок, або ж у спеціальному винному холодильнику. Що більше кислотності у червоному вині, то довше воно може зберігатися після відкриття. Зважайте, що Піно Нуар буде зберігатися не так довго, як насичене червоне вино, як-от Каберне Совіньйон.

А деякі вина можуть навіть покращити свій смак після першого відкриття. Але якщо винного холодильника немає, тоді краще зберігати його в звичайному холодильнику, а не за кімнатної температури.

Джерело матеріала
loader