Армія США тестує безпілотник на сонячній батареї, який може проводити в польоті місяці
Армія США тестує безпілотник на сонячній батареї, який може проводити в польоті місяці

Армія США тестує безпілотник на сонячній батареї, який може проводити в польоті місяці

Безпілотники є однією з найефективніших й водночас найперспективніших воєнних технологій. Не дивно, що Армія США приділяє цьому значну увагу, а її безпілотник Horus A є чудовою демонстрацією того, наскільки дрони можуть бути різноманітними.

Деталі

Часто можливості безпілотника залежать від того, скільки він може перебувати у повітрі. Однією з перспективних технологій збільшення цього часу є використання сонячних батарей.

Американський оборонний підрядник AeroVironment (AV) оголосив про проведення тестувань Horus A, одного з таких приголомшливих БПЛА на сонячних батареях. Цей дрон здатен перевозити до 70 кілограмів корисного навантаження у стратосфері з 1,5 кВт доступної потужності.

Horus A містить удосконалення в усіх сферах дизайну літака та авіоніки та пропонує унікальні функції, такі як додаткова автономія для підвищення гнучкості місії та кілька резервних систем для забезпечення місії.

Horus A отримав схвалення льотної придатності від армії США та спеціальний сертифікат льотної придатності FAA, що дозволяє проводити льотні випробування в національному повітряному просторі.

Під час тестового польоту дрон продемонстрував здатність транспортування вантажів та передання даних в режимі реального часу. Безпілотник також продемонстрував здатність ефективно маневрувати в несприятливих турбулентних погодних умовах. Він безпечно приземлився й уже готовий до нових тестувань.

Супутникова радіостанція Horus A за межами прямої видимості (BLOS), надійна авіоніка та пакет каналів передачі даних дозволять цій платформі заповнити критичні прогалини в оборонних можливостях, таких як стійкий зв’язок і розширення мережі, гарантоване позиціонування, навігація та синхронізація (APNT), зондування тощо.

Багато з цих можливостей можуть дозволити групі менших систем без екіпажу, таких як Switchblade 600 (Україна є серед операторів цього типу дронів), бути найбільш ефективними на полі бою.

Джерело матеріала
loader
loader