Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі
Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі

Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі

Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом» звільнила свого топменеджера Олександра Скопича, викритого в одержанні хабаря.

Про це пресслужба НАЕК повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Слід зазначити, що оголошена О. Скопичу підозра жодним чином не повʼязана з його роботою в АТ «НАЕК «Енергоатом». Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог Компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 р. наказом в.о. Голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади», – заявили в компанії.

В Енергоатомі запевняють, що в них налагоджена й ефективно працює система боротьби з корупцією та зловживаннями посадових осіб, зокрема ретельну перевірку проходить уся тендерна документація: «Усі закупівлі здійснюються суворо відповідно до чинного законодавства через систему Prozorro, що гарантує повну прозорість і відкритість процесів».

«В разі виявлення порушень при проведенні закупівель, в компанії одразу призначаються службові розслідування, за результатами яких приймаються відповідні кадрові та дисциплінарні рішення», – наголосили в Енергоатомі.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня посадовця Енергоатома викрили в одержанні 100 тисяч гривень неправомірної вигоди. Факт затримання в компанії підтвердили. Тоді ж у ЗМІ з'явилася інформація, що затриманим є директор з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики Енергоатома Олександр Скопич.

Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі - Фото 1

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді заставирозміром 1 мільйон гривень.

Джерело матеріала
loader
loader