Підвищення податків: комітет ВР підтримав законопроєкт до другого читання
Підвищення податків: комітет ВР підтримав законопроєкт до другого читання

Підвищення податків: комітет ВР підтримав законопроєкт до другого читання

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував прийняти законопроєкт №11416-д у другому читанні, який пропонує підвищити податки. Низку змін пропонується запровадити вже з 1 жовтня.

По це повідомив у Телеграмі народний депутат, голова податкового комітету Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Комітет рекомендував прийняти ресурсний законопроєкт про акумулювання коштів на фінансування армії №11416-д у другому читанні, який передбачає підвищення військового збору на період до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, депутати пропонують збільшити ставку воєнного збору з 1,5% до 5% на доходи фізичних осіб, встановити її у розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку ІІІ групи, для ФОПів І, ІІ та IV групи - 10% розміру мінімальної ЗП.

Цим же документом Кабінету міністрів доручається розробити законопроєкт про зарахування військового збору до спецфонду держбюджету.

Також запропоновано встановити ставку податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%, для небанківських фінансових установ (крім страховиків) - 25% з 1 січня 2025 року.

Крім того, законопроєкт пропонує збільшити рентні платежі за видобуток щебню.

Водночас доходи, отримані в межах програми «Зроблено в Україні», пропонується звільнити від оподаткування.

За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, законопроєкт №11416-д було підтримано більшістю учасників засідання – 19. Раніше він повідомляв, що до другого читання депутати подали до документа 1377 правок.

«Розгляд в залі на наступному тижні, підпишуть його вже у другій половині жовтня. Але частина норм вступить заднім числом, з 1 жовтня», - додав Железняк.

Як повідомлялося,Верховна Рада України з другої спроби підтримала в першому читанні законопроєкт №11416д про збільшення податків на 58 мільярдів гривень у цьому році та 137 млрд в наступному.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader