Найкращі небанальні перекуси для покращення здоров'я мозку та хорошої пам'яті
Найкращі небанальні перекуси для покращення здоров'я мозку та хорошої пам'яті

Найкращі небанальні перекуси для покращення здоров'я мозку та хорошої пам'яті

Про найкращі перекуси для мозку розповів нейробіолог Роберт Лав, за яким у соцмережі Tik Tok стежать понад 2 мільйони людей. Про це пише видання She Find.

Найкорисніші перекуси для роботи мозку

Грибні чипси

Хрусткі снеки довподоби багатьом, проте звичні чипси, які можна придбати в супермаркеті, містять велику кількість жиру та солі. Однак Роберт Лав каже, що чипси є несподівано хорошим продуктом, хоча мова йде не про зовсім звичні снеки, а про грибні чипси.

Нейробіолог часто купує чипси з грибів шиїтаке, адже відповідно до досліджень, вживання грибів тричі або більше разів на тиждень, знижує ризики хвороби Альцгеймера.

Крім того, гриби місять багато клітковини, що дозволяє зберігати відчуття ситості, а також є хорошим джерелом омега-3.

Гриби
Чипси з грибів є чудовим перекусом / Фото Pexels

Горіхи макадамія

Ні для кого не секрет, що горіхи є корисними для роботи мозку, а особливо чудовим джерелом поживних речовин є горіхи макадамія, або ж австралійські горіхи. Як джерело клітковини, вони корисні не тільки для мозку, але й кишківника й дарують відчуття насиченості й утамовують відчуття голоду.

Горіхи макадамія
Горіхи макадамія / Фото Pexels

"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.

Чорниця

Ці ягоди вважають одним із найкращих продуктів для когнітивного здоров'я. Чорниця містить поліфеноли, які, за словами експерта, є поживними речовинами, які є корисними для кишкових бактерій. А те, що добре для кишечника, добре і для мозку. Зокрема, ягоди чорниці можуть покращувати пам'ять.

Чорниця
Чорниця / Фото Pexels

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader