Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 жовтня 2024 року

Іноземці у російській армії та російський вплив у Молдові.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом».

У блоці «Інтера» Кирило Сазонов, політолог і журналіст, а нині військовослужбовець, розповідав про ситуацію на Курському напрямку Росії. За його словами, росіяни знищують свої села в нуль, аби тільки знищити українські укріпрайони.

Про ситуацію в Чорному морі говорили із капітаном 1-го рангу запасу, заступником начальника штабу ВМС ЗС України (2004-2020) Андрієм Риженком. Він розповів, що зараз боєздатна частина чорноморського флоту знаходиться у Новоросійську.

З прессекретарем російського фонду «Йдіть лісом!» Іваном Чувіляєвим говорили про мобілізацію до російської армії громадян інших країн. Він сказав, що російське військо залучає іноземців під різними фейковими приводами, обіцяючи їм цивільну роботу. 

Китаїст, який представляє Лейпцизький університет, Олексій Чигадаєв, розповідав про відносини Росії та Китаю. Вони часто нагадують гойдалки — стосунки від найбільш дружніх міняються до ворожих. Усе тримається виключно  на особистих стосунках Сі Цзіньпіна та Путіна, говорить експерт.

Про політичну ситуацію в Молдові говорили у блоці «FreeДом» із депутатом парламенту Молдови Оазу Нантоєм. Він вважає, що Росія зацікавлена в хаосі в Молдові, намагається спровокувати його, щоб мати ще один важіль впливу на Україну.


Про ставлення до мігрантів розповідав російський політичний оглядач Руслан Айсин. За його словами, всі силовики в Росії наразі борються з мігрантами, оскільки пропагандисти зробили з них головних ворогів. При цьому злочини скоюють демобілізовані військовослужбовці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader