Українцям показали різницю цін на салатні овочі на ринках та в супермаркетах
Українцям показали різницю цін на салатні овочі на ринках та в супермаркетах

Українцям показали різницю цін на салатні овочі на ринках та в супермаркетах

Ціни на овочі протягом усього літнього сезону залишалися на високому рівні через несприятливу погоду.

Портал "Хвиля" вирішив дізнатися, як відрізняється вартість огірків, помідорів та перцю на ринках та в супермаркетах.

Помідори

На ринку Шувар червоні помідори коштують у середньому 35,00 грн. за кг, тоді як у супермаркетах середня ціна на червоні помідори становить 78,96 грн. за кг. Це показує значну різницю в ціні, причому в супермаркетах ціна більш ніж удвічі вища.

Помідори вершка на ринку Шувар коштують у середньому 52,50 грн. за кг. У супермаркетах середня ціна на помідори вершка складає 68,90 грн. за кг, що приблизно на 31% вище.

Огірки

Довгі огірки на Шуварі коштують у середньому 55,00 грн. за кг. Найближче порівняння у даних супермаркетів - це "огірки довгоплідні" за ціною 54,99 грн. за кг у Novus, що вказує дуже схожу ціну на цей вид.

Перець

Жовтий болгарський перець на Шуварі коштує в середньому 65,00 грн. за кг. У даних супермаркетів вказано "болгарський жовтий" перець із середньою ціною 125,93 грн. за кг, що майже вдвічі вище за ринкову ціну.

В цілому, ціни на ринку Шувар, як правило, нижчі, ніж у супермаркетах на багато видів продуктів, іноді значно. Однак різниця у цінах варіюється в залежності від продукту, і в деяких випадках (наприклад, довгі огірки) ціни дуже близькі. Варто також зазначити, що на Шуварі найчастіше представлені оптові ціни на продукти.

Раніше українцям показали ціни на рибу та морепродукти у супермаркетах та на ринку.

Джерело матеріала
loader
loader