Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф - 13" Аліна Бурик показала, як приготувати правильну карбонару в домашніх умовах, не гірше ніж у ресторані.
Щоб приготувати смачну карбонару, "Мастер Шеф" Аліна Бурик взяла:
- спагеті - 200 г (в сухому вигляді)
- копчений бекон (але в ідеалі - панчета) - 120 г
- яйця - 90 г
- пармезан - 100 г
- масло вершкове - 25 г
- сіль і мелений перець - за смаком
На 200 г спагеті переможниця "Мастер Шеф" бере 2 л води, додає 1 ст.л. солі та доводить до кипіння. Варимо пасту в киплячій підсоленій воді до готовності (час указано на упаковці).
Тим часом нарізаємо бекон на невеликі шматочки та обсмажуємо його на сухій сковороді. 80 г пармезану "Мастер Шеф" Аліна Бурик натирає та змішує з яйцями.
Знімаємо з вогню сковороду з беконом, додаємо 2-3 ст.л. води, в якій вариться паста, вершкове масло, пармезаново-яєчну масу та активно перемішуємо. Знову ставимо сковородку на вогонь буквально на 30 секунд, щоб сир розплавився, а потім відставляємо, увесь цей час активно помішуємо соус, щоб яйця не згорнулися.
З готової пасти зціджуємо воду. Даємо спагеті трішки охолонути (30 секунд достатньо) та додаємо на пательню до соусу, ставимо на вогонь і доводимо ще 30-60 секунд, активно помішуючи.
Готову пасту "Мастер Шеф" Аліна Бурик викладає на тарілку, посипає тертим пармезаном і одразу подає до столу.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.