Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити солодкий та ніжний десерт будинку, який може замінити цукерки.
На думку Глинської, приготування не просто легке, а з ним можуть упоратися навіть діти, тому можна залучити їх до захоплюючого процесу.
Інгредієнти для цукерок :
- 400 г печива
- 200 г маскарпоне
- 70 мл кави американо або апельсинового соку (4,5 ст. л.)
- 20 мл чорного рому (можна замінити каву або апельсиновим соком) (4 ч. л.)
- 80 г цукрової пудри (4 ст. л. без гірки)
- 100 г молочного шоколаду
- 180 мл вершків (жирністю 15-35%)
- 40 г какао-порошку (4 ст. л. без гірки)
Приготування :
Подрібніть печиво до крихти. У мисці з'єднайте маскарпоне, цукрову пудру, теплу каву та ром, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Ретельно перемішайте віночком до однорідної маси. Підігрійте вершки до стану пари та додайте в них шоколад. Розмішайте до повного розчинення шоколаду, грудочок не повинно бути.
"Мастер Шеф" Глинська розповідає, додайте теплу шоколадну суміш до суміші маскарпоне з кавою. Добре перемішайте. Помалу вводіть крихту в отриману масу. Перемішайте, щоб крихта просочилася.
Накрийте масу харчовою плівкою та відправте в холодильник на 3 години. Після охолодження сформуйте кульки невеликого розміру, порадила "Мастер Шеф" Глинська.
Пропустіть какао через сито, щоб не було грудочок і обваляйте цукерки в какао-порошку.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.