Час ще є, тому не пропустіть шанс: рецепт яблучно-сливового повидла на зиму
Час ще є, тому не пропустіть шанс: рецепт яблучно-сливового повидла на зиму

Час ще є, тому не пропустіть шанс: рецепт яблучно-сливового повидла на зиму

З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно.

Його можна готувати з різних фруктів, що дозволить насолоджуватися літнім смаком холодними зимовими вечорами. Сьогодні пропонуємо вам приготувати ароматне яблучне повидло зі зливами.

Повидло. Фото скріншот з Youtube

Інгредієнти:

  • яблука – 3 кг
  • сливи – 3 кг
  • цукор – 4 кг

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Спосіб приготування:

Для початку потрібно промити та очистити сливи від кісточок. Перекласти в каструлю, поставити на слабкий вогонь, довести до м'якості і пустити сік.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Проварені сливи забрати з каструлі шумівкою і перекласти в іншу тару, водночас сік не виливати. Самі ж сливи потрібно збити занурювальним блендером.

Після цього потрібно приготувати яблука. Для цього слід почистити їх від шкірки та серцевини, нарізати пластинками.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Підготовлені яблука перекласти у каструлю зі сливовим соком. Також їх потрібно проварити до м'якості.

Відварені яблука також збити занурювальним блендером.

На цьому етапі потрібно змішати дві маси між собою. Перемішати і поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і по 1 кг додати весь цукор. Знову довести до кипіння та варити 30-40 хвилин.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Гаряче повидло розкласти у банки, самі тари поставити у каструлю та простерилізувати 10 хвилин. Однак можна обійтися без цього кроку і одразу закатати банки кришками, перевернути їх вгору дном і укутати чимось теплим.

Раніше ми повідомляли про дуже смачну піцу за 5 простих кроків.

Джерело матеріала
loader