Як знезаразити ґрунт для кімнатних рослин: хитрощі садівників
Як знезаразити ґрунт для кімнатних рослин: хитрощі садівників

Як знезаразити ґрунт для кімнатних рослин: хитрощі садівників

Грунт для кімнатних рослин може бути середовищем проживання хвороб, комах-шкідників, а також насіння бур'янів, тому важливо знати, як його знезаразити.

Якщо ви купуєте новий ґрунт для кімнатних рослин, він вважається «стерильним», оскільки його обробляли теплом, парою або хімікатами для знищення насіння бур'янів і патогенів.

Чи можна стерилізувати ґрунт або старий ґрунт для кімнатних рослин самостійно в домашніх умовах?

Методи знезараження ґрунту для насіння та рослин:

Стерилізація ґрунту пором.

Пропарювання вважається одним з кращих способів стерилізації ґрунт для кімнатних рослин і повинно виконуватися протягом як мінімум 30 хвилин або поки температура не досягне 82 градусів за Цельсієм.

Пропарювання можна виконувати як із використанням скороварки, так і без неї. Якщо ви використовуєте скороварку, налийте в неї кілька чашок води та поставте на решітку неглибокі піддони з рівною землею (глибиною трохи більше 10 см).

Накрийте кожну каструлю фольгою. Закрийте кришку, але паровий клапан повинен бути відкритий рівно настільки, щоб виходила пара, після чого її можна закрити і нагрівати.

Стерилізація ґрунту для кімнатних рослин у духовці.

Ви також можете використовувати духовку для стерилізації ґрунту для кімнатних рослин. Для духовки помістіть небагато ґрунту (глибиною близько 10 см) у ємність, придатну для використання в духовці, наприклад, у скляну або металеву форму для випікання, накриту фольгою.

Знезараження ґрунту за допомогою мікрохвильової печі.

Інший варіант стерилізації ґрунту - використання мікрохвильової печі. Для мікрохвильової печі заповніть чисті контейнери, придатні для мікрохвильової печі, вологим грунтом - краще кварти з кришками (без фольги).

Додайте кілька вентиляційних отворів у кришку. Нагрійте ґрунт приблизно 90 секунд на повній потужності.

Джерело: gardeningknowhow .

Останні новини України:

Огірки виростуть великими та без гіркоти: головні секрети правильного поливу.

Білокрилки на капусті більше не буде: господар розкрив дієвий метод.

Як обрізати перець, щоб одержати максимальний урожай: хитрощі городників.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader