Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна зробити пікантну сирну запіканку на основі хліба.
Хлібно-сирна запіканка з беконом – ідеальний варіант для використання хліба, що залишився, і швидкого приготування смачного сніданку.
Інгредієнти :
- Хліб (будь-який за смаком) – 400 г
- Яйця – 6 шт
- Молоко – 300 мл
- Сир (наприклад, моцарелла для піци) – 200 г
- Бекон/шинка/мисливські ковбаски/курка/гриби – 300 г
- Сіль, перець
Приготування :
Нарізати бекон і обсмажити до золотистої скоринки. Можна замінити його іншими м'ясними продуктами чи смаженими грибами. Хліб нарізати кубиками.
Збити яйця з молоком, додати сіль та перець, залити хліб цією сумішшю. Додати тертий сир, вимішати і залишити на кілька хвилин, щоб хліб увібрав рідину.
Втрутити бекон або інші добавки в хлібну масу.
Викласти суміш у змащену маслом форму, накрити фольгою і випікати при 180°C близько 45 хвилин. Усередині запікання зняти фольгу, щоб верх зарум'янився. Подавати гарячою, щоб сир тягнувся.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.