Приватизація найбільшої титанової компанії України. Власник Vodafone став єдиним учасником аукціону
Приватизація найбільшої титанової компанії України. Власник Vodafone став єдиним учасником аукціону

Приватизація найбільшої титанової компанії України. Власник Vodafone став єдиним учасником аукціону

Компанія «Цемін Україна», яка належить азербайджанському бізнесмену Насібу Хасанову, стала єдиним учасником аукціону з приватизації Акціонерного товариства «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія». Про це йдеться в системі Prozorro.Продажі.

Хасанов – власник холдингу Neqsol, куди входить, зокрема, Vodafone Україна.

Стартова вартість компанії становила 3,90 млрд грн, а «Цемін Україна» запропонувала 3,94 млрд грн.

Приватизація найбільшої титанової компанії України. Власник Vodafone став єдиним учасником аукціону фото 1
скриншот: prozorro.sale

Регіональний директор Neqsol Володимир Лавренчук в коментарі LIGA.net сказав, що холдинг чекає на завершення процесу приватизації та оголошення офіційних результатів відповідно до чинних процедур.

Відповідно до порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів великої приватизації, у випадку подання менше ніж двох заяв про участь в торгах, орган приватизації повинен протягом п'яти робочих днів з дня формування протоколу ухвалити та опублікувати рішення – продається актив чи ні.

За словами Лавренчука, Neqsol розглядає «Обʼєднана гірничо-хімічна компанію» як стратегічну інвестицію.

«Neqsol Holding зробив цей крок як потенційний стратегічний інвестор, який у разі визнання переможцем планує разом із виконанням усіх приватизаційних зобов'язань, що охоплюють соціальні, екологічні та технічні аспекти, реалізувати плани з модернізації, розроблення нових продуктів із використанням глибокої переробки сировини та розширення на глобальних ринках», – прокоментував заявку регіональний директор Володимир Лавренчук.

Акціонерне товариство «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія» – найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат в Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат в Житомирській області. Восени минулого року компанія відновила відвантаження ільменітового концентрату на європейський ринок.
Джерело матеріала
loader