Самса з індичкою: готуйте, поки духовка розігрівається
Самса з індичкою: готуйте, поки духовка розігрівається

Самса з індичкою: готуйте, поки духовка розігрівається

Цей варіант самси з індичкою готується швидко та легко, а на смак просто неймовірний! Для приготування знадобиться трохи часу та мінімум зусиль. Давайте приготуємо разом!

Інгредієнти:

  • 350 г філе індички (або м'ясо зі стегон)
  • 500 г листкового тіста
  • 1 цибулина
  • 1 ч. л. зіри (кумин)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сухої аджики
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 яйце для змазування

Цибуля. Фото: скрін youtube

Як приготувати:

  1. Спершу підготуйте м’ясо індички. Наріжте його маленькими кубиками, щоб начинка була ніжною та добре пропеклася.
  2. Цибулю очистіть та поріжте кубиками. Для соковитості та м'якості ошпарте її окропом, залишивши на кілька хвилин, потім злийте воду. Це маленький лайфхак зробить начинку ще смачнішою! Додайте цибулю до індички.
  3. Приправте фарш- додайте сіль, перець, зіру та суху аджику. Не любите зіру? Без неї важко уявити самсу, тож додайте хоча б трохи. Далі влийте оливкову олію та все добре перемішайте.
  4. Листкове тісто розморозьте, згорніть рулетом по довгій стороні та наріжте його на шматочки завтовшки 1-1,5 см. Кожен шматочок розкачайте в кружечок.
  5. По центру кожного кружечка викладіть трохи начинки і зліпіть трикутнички.
  6. Викладіть самсу на деко, застелене пергаментом, змастіть яйцем і посипте чорним кунжутом для аромату.
  7. Випікайте самсу в духовці, розігрітій до 220°C, а потім знизьте температуру до 200°C і готуйте ще 20 хвилин до золотистої скоринки.
  8. Дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте до столу.

Самса, кадр з відео

Смачного!

Раніше ми повідомляли, рецепт кабачкових нагетсів, на смак краще ніж у Макдональдсі.

Прості хитрощі для пишного тіста-детальніше нка Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader