Суп з яловичини та рису вміє дарувати особливі кулінарні враження та смакові відкриття, інформує УНІАН. Він ситний та має насичений смак – саме те, що потрібно для довгих осінніх вечорів.
Суп харчо
- Час: 1, 5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 600 – 700 грамів яловичих ребер;
– 50 – 100 грамів рису;
– 150 грамів помідорів;
– 2 цибулі;
– петрушка, кінза, кріп – до смаку;
– 20 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка аджики з гіркою;
– 1 столова ложка томатної пасти з гіркою;
– 1,5 чайної ложки хмелі-сунелі;
– лавровий лист – до смаку;
– 1 чайна ложка коріандру;
– 1 чайна ложка шафрану імеретинського;
– 2 зубчики часнику;
– соус ткемалі – до смаку;
для бульйону:
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 1 болгарський перець;
– 1 стебло цибулі-порею або зеленої цибулі.
Приготування:
- Для приготування наваристого бульйону у глибокій каструлі розігрійте олію і вершкове масло (по половині від зазначеної кількості) та помістіть туди ребра.
- Обсмажте їх до рум'яної скоринки.
- Згодом додайте очищені моркву, цибулю, болгарській перець і кілька "пір'їв" зеленої цибулі.
- Влийте достатню кількість води (щоб покривала інгредієнти на два пальці).
- Бульйон необхідно варити до повної готовності м'яса.
- Цибулю наріжте середнім кубиком, обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
- Помідори подрібніть в блендері разом із зеленню.
- До ріпчастої цибулі влийте томатну пасту.
- Тушкуйте масу на плиті щонайменше 5 хвилин.
- Влийте аджику, приправте та ще проваріть 2 – 3 хвилини.
- Влийте помідорову масу, перемішайте, посоліть та зніміть з вогню.
- Дістаньте овочі з бульйону, м'ясо наріжте порційними шматками та поверніть в бульйон.
- Промийте рис, влийте в бульйон заправку, лавровий лист і подрібнений часник.
- Всипте рис. Його необхідно варити 10 хвилин, потім до смаку додайте ткемалі.
- Викиньте з харчо лавровий лист, накрити суп кришкою і залиште на 10 – 15 хвилин.
- Подавайте таку страву найкраще з подрібненою зеленню.
Це така смакота: приготуйте улюблені стравиКейт Міддлтон.