Смак, відомий з дитинства: як зробити суп харчо ще смачнішим
Смак, відомий з дитинства: як зробити суп харчо ще смачнішим

Смак, відомий з дитинства: як зробити суп харчо ще смачнішим

Суп з яловичини та рису вміє дарувати особливі кулінарні враження та смакові відкриття, інформує УНІАН. Він ситний та має насичений смак – саме те, що потрібно для довгих осінніх вечорів.

Суп харчо

  • Час: 1, 5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 600 – 700 грамів яловичих ребер;
– 50 – 100 грамів рису;
– 150 грамів помідорів;
– 2 цибулі;
– петрушка, кінза, кріп – до смаку;
– 20 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка аджики з гіркою;
– 1 столова ложка томатної пасти з гіркою;
– 1,5 чайної ложки хмелі-сунелі;
– лавровий лист – до смаку;
– 1 чайна ложка коріандру;
– 1 чайна ложка шафрану імеретинського;
– 2 зубчики часнику;
– соус ткемалі – до смаку;
для бульйону:
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 1 болгарський перець;
– 1 стебло цибулі-порею або зеленої цибулі.

Приготування:

  1. Для приготування наваристого бульйону у глибокій каструлі розігрійте олію і вершкове масло (по половині від зазначеної кількості) та помістіть туди ребра.
  2. Обсмажте їх до рум'яної скоринки.
  3. Згодом додайте очищені моркву, цибулю, болгарській перець і кілька "пір'їв" зеленої цибулі.
  4. Влийте достатню кількість води (щоб покривала інгредієнти на два пальці).
  5. Бульйон необхідно варити до повної готовності м'яса.
  6. Цибулю наріжте середнім кубиком, обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
  7. Помідори подрібніть в блендері разом із зеленню.
  8. До ріпчастої цибулі влийте томатну пасту.
  9. Тушкуйте масу на плиті щонайменше 5 хвилин.
  10. Влийте аджику, приправте та ще проваріть 2 – 3 хвилини.
  11. Влийте помідорову масу, перемішайте, посоліть та зніміть з вогню.
  12. Дістаньте овочі з бульйону, м'ясо наріжте порційними шматками та поверніть в бульйон.
  13. Промийте рис, влийте в бульйон заправку, лавровий лист і подрібнений часник.
  14. Всипте рис. Його необхідно варити 10 хвилин, потім до смаку додайте ткемалі.
  15. Викиньте з харчо лавровий лист, накрити суп кришкою і залиште на 10 – 15 хвилин.
  16. Подавайте таку страву найкраще з подрібненою зеленню.

Це така смакота: приготуйте улюблені стравиКейт Міддлтон.

Источник материала
loader
loader