Зеленський відвідає Берлін для презентації "плану перемоги" Шольцу
Зеленський відвідає Берлін для презентації "плану перемоги" Шольцу

Зеленський відвідає Берлін для презентації "плану перемоги" Шольцу

Президент України Володимир Зеленський планує відвідати Берлін у п'ятницю, 11 жовтня, де зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Про це повідомляє видання BILD.

Головною метою візиту є презентація "плану перемоги".

Цей документ, який Зеленський вже представив президенту США Джо Байдену два тижні тому, містить стратегію, за допомогою якої Україна та її союзники зможуть змусити Володимира Путіна припинити війну та сісти за стіл переговорів.

Після Берліна український лідер планує офіційні візити до Риму та Парижа, де також ознайомить європейських лідерів зі своїм планом. У столиці Німеччини президент України також проведе конфіденційні переговори з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмайером.

Раніше планувалося, що Шольц і Зеленський зустрінуться на базі Рамштайн у Німеччині в суботу, 12 жовтня. Однак через те, що президент Джо Байден залишився в США через ураган "Мілтон", саміт було перенесено на пізніший термін.

Нещодавно, виступаючи на саміті "Україна – Південно-Східна Європа" в Дубровнику 9 жовтня 2024 року, Володимир Зеленський заявив про можливість завершення війни в Україні не пізніше 2025 року. За його словами, поточна ситуація на полі бою створює шанс для просування справи до миру та тривалої стабільності вже в жовтні, листопаді та грудні.

Президент також розповів про розроблений Україною план дій, спрямований на зміну поточної ситуації та підготовку до майбутнього саміту миру. Зеленський зазначив, що з липня Україна працює над формулою миру, яка у листопаді буде повністю готова з усіма умовами справедливого завершення війни. Це буде представлено на другому саміті миру.

Український лідер підкреслив важливість змусити Росію брати участь у мирному процесі та виконувати умови формули миру, зазначивши, що наразі Росія уникає чесної та відвертої дипломатії.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader