На Кіровоградщині зловмисник, який майже рік «зливав» ворогу дані про ЗСУ, відбувся умовним покаранням
На Кіровоградщині зловмисник, який майже рік «зливав» ворогу дані про ЗСУ, відбувся умовним покаранням

На Кіровоградщині зловмисник, який майже рік «зливав» ворогу дані про ЗСУ, відбувся умовним покаранням

На Кіровоградщині зловмисник, який майже рік «зливав» ворогу дані про ЗСУ, відбувся умовним покаранням - Фото 1

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області визнав громадянина винним у незаконному поширенні інформації про переміщення Збройних сил України і виправдуванні збройної агресії РФ.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 3 жовтня.

Із 25 лютого 2023 року по 5 лютого 2024 року зловмисник у Telegram передавав відомості рух та розташування українських військових, переміщення їх зброї та бойових припасів.

Наприклад, інформував, що через місто Олександрія в напрямку Дніпропетровської області проїхала броньована машина з причепом та прапором «Правого сектору», що періодично літають військові гелікоптери, які базуються на аеродромі військового містечка, що залізничним сполученням перевозили танки, надіслав геолокацію військового аеродрома, з якого літають військові гелікоптери ЗСУ та ін. У вироку наводиться 31 епізод передачі інформації.

Слідчі зʼясували, що коригувальник переписувався із громадянкою РФ. Цей номер мобільного телефону може також використовуватися ще одним громадянином РФ.

Крім того, обвинувачений має сторінку в російській соцмережі «Одноклассники», на якій поширив дописи інших корисувачів із виправданням збройної агресії РФ і представленням війни в Україні як внутрішнього громадянського конфлікту. Текст допису починався словами «…Позор фашистской Украине!» та закінчувався словами «…Позор кровавый наших дней!». В іншій публікації було відео з текстом, що починався  словами «…Украинцы, я прошу Вас.. Вам пора..» та закінчувався словами «…Надо договориться или вам конец».

У судовому засіданні чоловік визнав повністю і нічого не оспорював. Запевнив, що щиро розкаюється. Перед винесення вироку пожертвував на підтримку Збройних сил України 25 тисяч гривень. Тому учасники справи не заперечували проти спрощеного розгляду без дослідження більшості доказів.

Підсудний працює електриком на елеваторі приватного агрохолдингу, раніше не судимий, одружений, неповнолітніх дітей та інших осіб на утриманні не має.

З огляду на щире каяття обвинуваченого і відсутність тяжких наслідків суд призначив умовне покарання. Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки.

Tweet
Джерело матеріала
loader