Найсмачніша пахлава з горіхами та медом: швидкий рецепт від "Майстер Шеф" Лізи Глинської
Найсмачніша пахлава з горіхами та медом: швидкий рецепт від "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Найсмачніша пахлава з горіхами та медом: швидкий рецепт від "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Щірка "Мастер Шеф" Ліза Глінська запрошує вас приготувати найсмачнішу пахлаву з тіста філо з горіхами та медом.

Щоб повторити рецепт, вам знадобиться:

  • 400 г тіста філо
  • 180 г вершкового масла "Молокія" (жирністю 82%)
  • 400 г волоських горіхів
  • 120 мл води
  • 220 г цукру
  • 100 г меду

Обсмажте волоські горіхи в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 10-12 хвилин. Дайте їм охолонути, після чого відкладіть кілька половинок для декору, а решту подрібніть у комбайні до крихти.

Розтопіть вершкове масло. Візьміть лист тіста філо, змастіть його розтопленим маслом і посипте горіховою крихтою. Накрийте наступним листом тіста та повторіть ці дії шість разів.

Скрутіть тісто з горіхами у рулет і розріжте на шість рівних частин, використовуючи хлібний ніж. Викладіть рулетики у силіконову або металеву форму для мафінів. Полийте залишком вершкового масла та випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 13-15 хвилин.

У сотейнику змішайте воду з цукром та доведіть до кипіння. Коли цукор розчиниться, додайте мед та перемішайте.

Поливайте гарячу пахлаву гарячим сиропом, посипте горіховою крихтою та декоруйте половинками горіхів. Поверніть у духовку на 2-3 хвилини.

Дайте десерту охолонути при кімнатній температурі і все, ваша пахлава готова!

Цей рецепт ідеально підходить для святкового столу або просто для домашнього чаювання. Готуйте та насолоджуйтесь разом із сім'єю!

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глинська дала простий рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader