Елемент дизайну в кухні, який ніколи не можна ігнорувати: дизайнери пояснили, що це
Елемент дизайну в кухні, який ніколи не можна ігнорувати: дизайнери пояснили, що це

Елемент дизайну в кухні, який ніколи не можна ігнорувати: дизайнери пояснили, що це

The spruce пишуть, що одним із важливих елементів, який часто залишають поза увагою під час процесу планування, це якісне кухонне освітлення. Правильне освітлення може по-справжньому доповнити простір і підкреслити його красу.

Навколишнє та акцентне освітлення

Більшість кухонь є багатофункціональними просторами, які складають з обідніх зон та острівців, а також вони призначені для простих посиденьок за розмовами. Це означає, що має бути кілька джерел світла в кімнаті, але вони не завжди включені.

На думку дизайнерів, найкращий спосіб створити план освітлення, який задовольнить різноманітні потреби, — це поєднати різні джерела світла.

  • Навколишнє світло забезпечує загальне освітлення.
  • Робоче освітлення зосереджується на критичних робочих місцях, таких як стільниці та плити, підвищуючи безпеку та ефективність під час приготування їжі.

Підвісне освітлення робить усе яскравішим

Більшість кухонь оснащено верхнім освітленням і дизайнери вважають, що підвісне освітлення над кухонним острівцем абсолютно необхідне.

На жаль, часто цю зону ігнорують. Що стосується самих світильників, ви можете вибрати як класичні, так і незвичні, які пасують вашій кухні.


Підвісне освітлення / Фото Laura Brophy Interiors

Поширення освітлення на всю кухню

Дизайнери кажуть, що коли ви шукаєте, як додати більше освітлення на свою кухню, особливо важливо звернути увагу на поширення променя світла.

Він також називається кутом променя, який визначає, наскільки широко сягає світло від одного джерела. Наприклад, точкові світильники мають менший розкид, ніж прожектори.

Відтак, широкий кут променя розподілить світло рівномірно та охопить більшу площу.

Погане освітлення – загроза безпеці

Можливо, вам хочеться віддати перевагу м’якшому приглушеному освітленню, але все ж важливо мати хороше робоче освітлення, адже без цього ви можете ненавмисно створити загрозу безпеці на своїй кухні. Зокрема ті зони, де ви нарізаєте овочі чи інші продукти, або ж зона, де смажите чи варите їжу, повинні бути під гарним освітленням.

Елемент дизайну в кухні, який ніколи не можна ігнорувати: дизайнери пояснили, що це - Фото 1
Якісне освітлення в кухні / Фото Michelle Berwick Design

Створення затишного відчуття

Налаштування освітлення на кухні може бути простим способом змінити відчуття вашої кухні. Якщо можливо, подумайте про те, щоб додати лампи під шафою або менші лампи для буфетів. Це може надати вашій кухні відчуття професійного дизайну.

Елемент дизайну в кухні, який ніколи не можна ігнорувати: дизайнери пояснили, що це - Фото 2
Затишна атмосфера при гарному освітленні в кухні / Фото Studio KT

Джерело матеріала
loader