Зеленський обговорив зі Штайнмаєром потреби української енергетики
Зеленський обговорив зі Штайнмаєром потреби української енергетики

Зеленський обговорив зі Штайнмаєром потреби української енергетики

Президент Володимир Зеленський і Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили потреби енергетичної системи України на тлі російських ударів по енергомережі.

Про це Зеленський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, ключовими темами переговорів були безпекова ситуація в Україні, потреби на тлі постійних російських ударів по енергетичній мережі та активних бойових дій на фронті, а також розвиток регіональних партнерств.

Зеленський подякував Німеччині за європейське лідерство в кількості наданої Україні допомоги, передусім в оборонній сфері, і зазначив, що важливо на такому ж високому рівні зберегти її і наступного року.

«Сьогодні – Берлін, перемовини з канцлером Шольцом, щойно – зустріч із президентом Штайнмаєром. Буде новий оборонний пакет для України від Німеччини. Я дякую особливо за допомогу системами ППО – у цьому Німеччина безумовний лідер підтримки. Я дякую за ще одну IRIS-T. Ми обговорили з канцлером, якою буде підтримка в цьому році і в наступному. Поінформував президента Штайнмаєра про нашу роботу з партнерами й те, як ми можемо додати сили позиціям України, щоб уся Європа від цього виграла», - зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Відео: ОП

Він наголосив, що для України дуже важливо, аби обсяг допомоги від Німеччини залишався сталим. Це буде сигналом, що і шлях до миру попри все буде впевненим.

За словами глави держави під час зустрічей сторони обговорили, як більше консолідувати світ для наближення миру.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що Німеччина надасть Україні у наступному році пряму військову допомогу на 4 млрд євро, а до кінця цього року ФРН разом із партнерами надасть Україні пакет підтримки на 1,4 млрд євро.

Фото: ОП

Джерело матеріала
loader