Єрмак розповів про можливу участь Росії у другому Саміті миру
Єрмак розповів про можливу участь Росії у другому Саміті миру

Єрмак розповів про можливу участь Росії у другому Саміті миру

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що російські представники можуть бути присутніми на другому Саміті миру, ініційованому Україною.

За його словами, під час цього заходу їм може бути представлений план перемоги України, передає Суспільне.

"Щодо можливої участі представників Росії, наша позиція є незмінною – коли буде готовий план. І на другому Саміті ми не виключаємо можливість присутності представників Росії, яким може бути представлений цей план", — сказав Єрмак в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Раніше Єрмак повідомляв, що українцям презентують для ознайомлення план перемоги, ініційований президентом Володимиром Зеленським, але не в повному обсязі, оскільки деякі деталі документа є "закритими".

Зеленський представив план перемоги під час візиту до США обом кандидатам у президенти — Дональду Трампу та Камалі Гарріс, а також Конгресу США і чинному президенту Джо Байдену. За інформацією японського агентства Kyodo News, план включає детальний перелік необхідних військових ресурсів та прохання про дозвіл атакувати територію Росії ракетами великої дальності.

Після першого Саміту миру, що відбувся 15-16 червня 2024 року в Швейцарії, 94 країни та організації приєдналися до спільного комюніке, яке стосується трьох з десяти пунктів Української формули миру.

Теги за темою
Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader
loader