Сходили на манікюр і отримали опік через лампу: як врятувати нігті, 4 обов'язкові кроки
Сходили на манікюр і отримали опік через лампу: як врятувати нігті, 4 обов'язкові кроки

Сходили на манікюр і отримали опік через лампу: як врятувати нігті, 4 обов'язкові кроки

Опік нігтьової пластини може загрожувати кожній жінці, яка ходить на манікюр.

Є кілька причин, чому це стає можливим. Це може бути і вина майстра, і те, що ви несвоєчасно витягли нігті з лампи, або неякісні матеріали.

Жіночий манікюр, фото mykaleidoscope

Якщо така неприємність вже сталася, то потрібно дотриматися кількох порад, щоб відновити нігтьову пластину. Насамперед необхідно звернутися до дерматолога, щоб він зміг оцінити наслідки та призначити необхідне лікування. А за допомогою наших порад ви можете поновити нігті додатково.

Домашній догляд

Щоб догляд на дому приносив результат, необхідно виконувати процедури регулярно. Ідеально підійдуть парафінові та ванни з морською сіллю.

Якщо ви хочете, щоб нігті сяяли та виглядали здоровими, можна використовувати мінеральну пасту.

Ванночки для нігтів. Фото: скрін

Відсутність покриття

При опіку нігтьової пластини в жодному разі не можна покривати нігті лаком. Це може викликати болючі відчуття та утворення грибка під покриттям. Тому слід утриматися від бажання зробити манікюр під час лікування проблеми.

Безпека манікюру на городі, скріншот: YouTube

Використання рукавичок

Одягти рукавички необхідно для того, щоб уберегти нігті від додаткових пошкоджень. Крім пошкодження та обпаленої нігтьової пластини, при збиранні та миття посуду використовуються і миючі засоби, які також можуть негативно впливати на стан нігтів.

Коригування довжини

На пошкоджених нігтях потрібно забрати зайву довжину. Це потрібно для того, щоб швидше відростали здорові неушкоджені нігті. Адже навіщо відрощувати довжину ослабленої та обпаленої нігтьової пластини.

Раніше ми повідомляли про SOS для манікюру: що робити, якщо тріснув ніготь, відшарувався гель-лак або пішов бульбашками.

Джерело матеріала
loader