Загроза прориву на фронті: Чмут попередив про ризики перекидання військових із КНДР
Загроза прориву на фронті: Чмут попередив про ризики перекидання військових із КНДР

Загроза прориву на фронті: Чмут попередив про ризики перекидання військових із КНДР

Північна Корея володіє великим мобілізаційним ресурсом, попередив Тарас Чмут.

Директор волонтерського фонду "Повернись живим", ветеран АТО Тарас Чмут вважає, що Північна Корея може стати серйозним гравцем у війні в Україні.

Таку думку він висловив у повідомленні в сервісі мікроблогів Х (колишній Twitter).

За словами військового експерта, КНДР може допомогти країні-агресору РФ у великому мобілізаційному ресурсі.

Водночас він не виключив, що військова допомога Північної Кореї може призвести до прориву ворога на одній із ділянок фронту.

"Крім 70% зовнішніх поставок боєприпасів, тут ще може бути великий мобілізаційний ресурс - одномоментне посилення якоїсь ділянки фронту ~10 тис. підготовлених в/з, на тлі тотальної кризи в ЗСУ може призвести до прориву фронту з виходом на оперативний простір", - написав Чмут.

Хто такий Тарас Чмут

Тарас Чмут - військовий аналітик, сержант резерву морської піхоти ВМСУ, волонтер, учасник російсько-української війни. Засновник "Українського мілітарного центру". Голова фонду "Повернись живим" (з 2020).

Прослужив у морській піхоті 2,5 роки, був командиром взводу розвідки 137-го батальйону. Брав участь у боях під Широкиним і Павлополем. Звільнився з лав ЗСУ у 2017 році у званні сержанта, пише Вікіпедія.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея могла відправити в РФ своїх елітних військових. КНДР відправила в Росію своїх військових з елітного підрозділу, які будуть займатися в РФ навчанням окупантів.

Нагадаємо, раніше військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов оцінив договірпро стратегічне партнерство, який підписали російський диктатор Володимир Путін та очільник Північної Кореї Кім Чен Ин, і пояснив, у чому його суть.

Як повідомлялося раніше, Північна Корея може допомагати Росії у війні не тільки снарядами, а й відправити свої війська в Україну. Йдеться про відправку на допомогу російським окупантам будівельних та інженерних підрозділів армії КНДР. Про це повідомила південнокорейська телекомпанія TV Chosun.

Більше новин:

Джерело матеріала
loader