Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла у соціальній мережі, як зробити смачні макові булочки.
Цей простий рецепт допоможе вам приготувати ідеальні ласощі для затишних осінніх вечорів.
Інгредієнти (на 16 шт.):
- 450-500 г борошна
- 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
- 50 г цукру
- щіпка солі
- 200 мл молока
- 1 яйце
- 30 г вершкового масла
- 30 мл рослинної олії:
- 1 кг макової начинки
Приготування:
У велику миску просійте 300 г борошна, додайте цукор, сіль та дріжджі, перемішайте. В окремій ємності з'єднайте тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Влийте рідкі інгредієнти в сухі та перемішайте. Поступово додавайте борошно, що залишилося, замішуючи м'яке і еластичне тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин.
Тісто, що вже піднялося, розділіть на 2 частини і кожну розкотіть у прямокутник. Змастіть кожен прямокутник половиною макової начинки (500 г) і поверніть рулетом. Розріжте рулети на 8 частин.
Викладіть булочки на лист з пергаментом, накрийте і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці. Потім випікайте при 180 °C близько 20-30 хвилин.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.