Папа Римський мусить це показати: для чого посланець Ватикану прибув до Москви
Папа Римський мусить це показати: для чого посланець Ватикану прибув до Москви

Папа Римський мусить це показати: для чого посланець Ватикану прибув до Москви

Політолог, партнер комунікаційної агенції Good Politics Максим Джигун зауважив 24 Каналу що церква завжди була інструментом впливу на маси та можливістю збереження чи здобуття влади. Відтоді ситуація не надто змінилася.

Для чого посланець Ватикану поїхав до Москви

"Ватикан сьогодні наділений владою та може впливати на глобальні процеси, зокрема миротворчі. Тому зараз Папі Римському важливо показати нейтральність, відкритість до обох сторін", – зауважив політолог.

Це особливо потрібно зробити після зустрічі з Володимиром Зеленським. Має бути очевидно, що Ватикан готовий працювати з обома сторонами війни. Хоча політичний контекст зрозумілий, але його не завжди демонструє Папська держава.

Здавалося б у нашому випадку є очевидним, хто добро, а хто зло. Але, я думаю, що Ватикан навряд чи може зіграти в цій війні роль справжнього посередника, на відміну від Індії, яка була б готова стати "кур'єром" від однієї столиці до іншої,
– додав політолог.

Поки візит посланця Папи можна розглядати як готовність говорити з різними сторонами, тому що це питання і статусності церкви, і впливу на паству, яка є далеко за межами Італії.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським 11 жовтня у Ватикані. Вони обговорили звільнення військовополонених. Президент назвав це дуже болючим питанням і наголосив, що важливим є повернення не тільки військових, але й цивільних бранців, а також дітей, яких Росія незаконно депортувала.

Джерело матеріала
loader