Побороти ожиріння: новий безпечний метод без дієт
Побороти ожиріння: новий безпечний метод без дієт

Побороти ожиріння: новий безпечний метод без дієт

Результати дослідження опубліковали в журналі Advanced Science. Вони є революційними, адже можуть допомогти медикам розв'язати ті проблеми, які досі становили загадку.

Роками вчені вивчали метаболізм жиру, але знайти ефективний спосіб блокувати поглинання жиру було дуже важко. І якщо досі усе сходилось до того, що слід просто зменшити обсяг спожитих калорій, то нанотерапія спрямована на доставлення молекул безпосередньо в травний тракт.

У центрі дослідження – фермент стерол-О-ацилтрансферазі 2 (SOAT2), який відіграє ключову роль у всмоктуванні жиру.

Як працює нанотерапія

Використовуючи наночастинки для доставляння малих інтерферуючих РНК (siRNA) до тонкого кишечника, учені змогли знизити експресію SOAT2, що призвело до зменшення всмоктування жиру.

Дослідження уже проводили за участі тварин і усіх них не збільшувалась вага навіть, якщо вони харчувались за принципом харчування з високим вмістом жиру.

Переваги терапії

Нове лікування за допомогою наночастинок є особливо актуальним, адже є неінвазивним і має низьку токсичність.

Крім того, інгібування SOAT2 у кишківнику не викликає накопичення жиру в печінці, що є ризиком за блокування цього ферменту в інших органах.

Дослідники заявили, що продовжать працювати над дослідженнями, аьи підтвердити ефективність і безпеку нової терапії для можливого використання на людях.

Джерело матеріала
loader