Війська РФ перейшли в атаку: у ЗСУ зробили заяву щодо Курської області
Війська РФ перейшли в атаку: у ЗСУ зробили заяву щодо Курської області

Війська РФ перейшли в атаку: у ЗСУ зробили заяву щодо Курської області

Росія перекинула до Курської області 30 тисяч військових, але цього не вистачає, щоб витіснити українські війська, сказав Павло Розлач.

Сили оборони України продовжують проводити військову операцію в Курській області. Там українська армія перейшла в оборону. Окупанти активно атакують і досягають певних успіхів. Ворог перекинув у регіон 30 тисяч своїх загарбників, але йому все одно не вистачає сил для витіснення ЗСУ. Про це заявив командир 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач.

В інтерв'ю ТСН він розповів про те, що українські війська на першому етапі операції стрімко просувалися вперед, а тепер перейшли до оборони.

"І тримаємо цю ділянку захопленою. Ну і в деяких випадках покращуємо тактичне становище щодо поліпшення цієї оборони. Десь вирівнюємо, десь більш вигідні місця займаємо", - сказав Розлач.

Війська РФ на Курщині активно атакують

Як стверджує високопоставлений військовий, окупанти почали активно намагатися витіснити українські війська з Курської області. Ворогу подекуди вдається досягати успіхів.

"Але не тьма і їх небагато. Уже два місяці минуло і "друга армія світу", на їхню думку, вона не може впоратися з нами і витіснити нас", - зазначив Розлач.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і почали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над багатьма населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів. Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру. Бої тривають.

Яку кількість військових перекинула РФ на Курщину

За словами Розлача, окупаційна армія Росії з моменту початку Курської операції перекинула в регіон близько 30 тисяч осіб. Противник мав намір почати контрнаступальну операцію, але у нього не вистачає сил, щоб витіснити ЗСУ.

Згідно з оцінкою військового, складно сказати, що потрібно окупантам, щоб витіснити українські війська з Курської області.

"Тут багато що залежить від чинників. Це не математика. Це раніше радянськими книжками міряли співвідношення атакуючи, обороняючись. Є багато факторів, таких, як морально-психологічний дух. Тому що колись я був свідком, як там близько восьми осіб погнали батальйон ТРО на надувних човнах. Залежить від стійкості оборони. Якщо всі будуть стійко стояти, то їм потрібно в рази більше", - наголосив Павло Розлач.

Що відбувається в Курській області - новини за темою:

Війська Росії перейшли в наступ у Курській області, повідомив 10 жовтня офіцер української армії з позивним "Алекс". За його словами, ворог штурмував населений пункт Любимівка і застосував на полі бою близько 30 одиниць військової техніки.

Окупантам РФ вдалося продавити лівий фланг угруповання Сил оборони в Курській області, розповіли 11 жовтня в DeepState. Військові вели складні бої з росіянами, проте ворожі задуми вдалося зірвати.

Росіяни намагалися відтіснити бійців ЗСУ з позицій у Курській області, але українці тримають там певні рубежі, сказав 12 жовтня ввечері президент Володимир Зеленський.

Російські окупанти просунулися біля населених пунктів Ольгівка і Крем'яне в Курській області, повідомили ввечері 14 жовтня в DeepState. Також ворогу вдалося досягти просування і на Донеччині.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader